1

Aanpak

Mobielvriendelijke webshop voor Vlaggenclub

We love IT

“We zijn ontzettend blij dat we de stap naar Shopware hebben gemaakt. Nu hebben we een veel stabielere webshop die beter te beheren is.”

Marco van Daalen, CEO Vlaggenclub

Landen vlaggen

Bij Vlaggenclub

Vlaggenclub is een webshop voor en door liefhebbers van vlaggen. Het assortiment bestaat uit alle soorten en maten. De oude webshop van Vlaggenclub liep op Magento 1, aangezien de ondersteuning hiervoor verliep hadden zij behoefte aan een alternatief. Daarom hebben wij een nieuwe responsive Shopware webshop gebouwd. Doordat deze nieuwe webshop responsive is, is deze geschikt voor verschillende apparaten waaronder mobiel. Ook is de oude SEO waarde behouden gebleven en zelfs verbeterd.

Resultaten

  • Migratie van de out-dated Magento Webshop naar een Responsive Shopware Webshop

  • SEO waarde behouden en verbeteren

  • Mobielvriendelijke webshop

Meer weten?

Frank Kuyken vertelt je er graag meer over

Overstappen van Magento naar Shopware

Vlaggenclub maakte gebruik van bekend e-commerce platform Magento 1. Het werd bekend dat Magento 1 wordt uitgefaseerd in juni 2020 waardoor de organisatie achter Vlaggenclub is gaan kijken naar nieuwe mogelijkheden. Na oriëntatie hebben zij besloten dat BZTRS Agency de juiste partner zou zijn voor de migratie naar een nieuw platform: Shopware.

Behouden van de SEO waarde

Bij de case van Vlaggenclub lagen er een paar herkenbare uitdagingen op tafel. De reeds opgebouwde SEO waarde was waardevol en er moest een manier bedacht worden om dit mee te nemen naar de nieuwe webshop. Ook ontbrak het nog aan een goede responsive oplossing, vooral voor mobile first gebruikers. De smartphones worden steeds belangrijker en de omzet groeit elk jaar via dit device. Als laatste zag BZTRS Agency een grote kans bij het verhogen van de laadperformance van de online shop. SEO specialisten, online marketeers, designers en developers werkten nauw samen om deze uitdagingen te vervullen, en met succes.

Volledige responsive webshop

Vlaggenclub is een webshop voor en door liefhebbers van vlaggen. Het assortiment bestaat uit alle soorten en maten vlaggen, voor ieder wat wils. En als het niet in het assortiment zit, dan maken ze hem voor je. Om binnen deze niche de producten goed tot hun recht te laten komen, heeft Vlaggenclub sinds vele jaren een webshop.

Optimale performance en bereikbaarheid

Dat de nieuwe webshop een betere performance heeft was een belangrijke eis voor Vlaggenclub. Middels de meest moderne technologieën en infrastructuur heeft BZTRS Agency een indrukwekkende verbetering gerealiseerd die nu de snelste ervaring biedt voor bezoekers van de webshop. Ook monitoren wij alle omgevingen op performance en bereikbaarheid waardoor Vlaggenclub zich daar nooit zorgen over hoeft te maken. Kortom, deze unieke, extreem snelle performance zorgt voor tevreden bezoekers, blije zoekmachines, uitstekende SEO resultaten en een optimale bereikbaarheid.

Innovatie met een configurator

Om verdere verbetering aan de webshop van Vlaggenclub door te voeren heeft BZTRS Agency een 3D vlaggen configurator ontworpen waarmee bezoekers zelf een eigen vlag kunnen samenstellen en direct alle aanpassingen in 3D kunnen zien. Met de kwaliteitscontrole wordt bewaakt of de kwaliteit van de geüploade afbeeldingen hoog genoeg is om een vlag mee te bedrukken.

Nieuwsgierig en wil je meer weten?

We love to connect

Andere cases waar we trots op zijn