1

Aanpak

Beter inzicht in winkel prestaties voor Bike Totaal

We love IT

“Als overkoepelende organisatie is het voor ons van wezenlijk belang dat wij eenduidige en duidelijke rapporten kunnen maken van alle gegevens die we van de verschillende aangesloten winkels ontvangen en deze snel en goed kunnen analyseren.”

Jeroen Schrijven, Formulemanager Bike Totaal

Met 750 aangesloten winkels, waarvan de helft centraal en de andere helft decentraal wordt geadministreerd, is het heel belangrijk dat Bike Totaal een helder overzicht krijgt van hoe al hun aangesloten winkels het doen: hoeveel wordt er verkocht, van welke merken, hoeveel wordt er per vierkante meter omgezet, en ga zo nog maar even door.

Resultaten

  • Inzichten door overzichtelijke dashboards

  • Data is inzichtelijk voor meerdere lagen binnen en buiten de organisatie

  • Excel documenten kunnen steeds meer worden uitgebannen

  • Efficiënter werken

Meer weten?

Frank Kuyken vertelt je er graag meer over

Inzicht in de omloop van producten voor leveranciers

Ook voor hun ondernemers en leveranciers is het essentieel dat zij snel goed inzicht krijgen in de omloop van producten zodat zij hierop kunnen inspelen. Met het oude kassasysteem waren de mogelijkheden voor rapportage en analyse te beperkt. Het duurde erg lang voordat alle data samengetrokken was en geanalyseerd kon worden. Daarnaast was er iemand bijna fulltime bezig om alle gegevens handmatig te kopiëren vanuit het ene naar het andere bestand.

Daarnaast konden veel gegevens niet worden opgenomen in het kassasysteem, Bike Totaal ontving dus nog veel extra gegevens (in Excel-formaat…) van de retailers. Deze informatie moest allemaal uniform gemaakt worden voordat er überhaupt gekeken kon worden naar wat de informatie daadwerkelijk betekent.

That's where we come in

Bike Totaal maakte daarom de keuze om over te stappen op een ander kassasysteem dat flexibeler is en sneller werkt. Maar daarmee hadden ze nog altijd niet de mogelijkheden om goed overzicht én inzicht te krijgen en te houden. Hiervoor werd QlikView ingezet.

Dankzij de snelheid en flexibiliteit van Qlikview kan Bike Totaal nu gewoon tabellen definiëren en data combineren. Daarnaast sprak de duidelijke, grafische interface voor zich en zorgt het intuïtieve karakter van QlikView ervoor dat personeel nauwelijks getraind hoefden te worden.

Nieuwsgierig en wil je meer weten?

We love to connect

Andere cases waar we trots op zijn